27 Mayıs 2015 Çarşamba

KIRIŞIKLIK NEDENLERİ

İlerleyen yaş ile birlikte ciltte kırışıklık ve çizgiler oluşmaya başlar. Bunun yanı sıra devamlı cilt kuruluğu da kırışıklık ve çizgi oluşumuna sebep olmaktadır. Farkında olmadan ya da önemsemediğiniz alışkanlıklarınız da kırışıklık sebebidir. Bu alışkanlıklar:


Makyajınızı temizlemeden uyumak:

Makyajınız cildinizde uzun süre kalmamalıdır. Uzmanlar makyajın ciltte en fazla 10 saat kalabileceğini söylüyor… Makyaj malzemelerinizi seçerken gözenekleri tıkamayacak, cildin nefes almasını önlemeyecek özellikte makyaj malzemeleri tercih etmelisiniz. Özellikle her gün makyaj yapanlar bu noktaya önem vermelidir. Gün içerisinde üst üste makyaj yapmak veya aşırı derecede makyaj yapmak da ciltte kırışıklık oluşumuna neden olmaktadır. Özellikle yatmadan önce cildinizi mutlaka temizlemelisiniz. Cildin yenilenme zamanı gecedir, makyajla yattığınız zaman cildinizdeki gözenekler tıkanır ve cildinizde oluşan sebum tıkalı gözeneklerden çıkamaz, bu da cildinizde sivilcelerin oluşmasına sebep olur ayrıca cildinizi çabuk yaşlandırır ve gözlerde iritasyona sebep olabilir.




Nemlendirici ve güneş koruyucu kullanmamak: 

Nemlendirici kullanımına özen göstermelisiniz. Nemlendiricinizi ve güneş koruyucu ürününüzü kullanmayı ihmal etmeyin. Makyaj yapmadan önce de cilt iyice nemlendirilerek bir süre beklenmeli ve ardından makyaj yapılmalıdır.

Aşırı şeker tüketimi: 

Şeker bağışıklık sistemini zayıflatmaktadır. Bağışıklık sisteminin zayıflaması, ciltte lekeler, sivilce ve aknelere yol açabilir. Şekerli içecekler cildin kurumasına da neden olabilir.

Sigara: 

Sigara içen kişilerde hayatı boyunca sigara kullanmamış kişilere göre iki kat daha fazla kırışıklık oluştuğu saptanmıştır. Sürekli sigara kullanımı, cildin esnekliğini ve kalitesini sağlayan elastin lifler üzerinde olumsuz etkiler yapar. Sigara etkisi altında kalmış olan cilt zamanla esnekliğini kaybetmiş bir lastik gibi olur.

Tekrarlanan yüz hareketleri:

Sürekli tekrarlanan yüz hareketleri, yüz kaslarının çok çalışmasına yol açar. Bu da kırışıklıkların daha erken oluşmasına neden olur.

Kötü beslenme:

Sağlıksız ve kötü beslenme sağlığın düşmanı olduğu gibi cildin de düşmanıdır. Vücudun ihtiyacı olan tüm vitaminleri yeteri kadar almalısınız. Bu nedenle dengeli ve sağlıklı beslenmeye özen göstermelisiniz. Vitaminler cilt yaşlanmasıyla savaşan önemli ajanlardır.

Yüzü aşırı yıkamak ve buhar banyosu:

Buhar banyosu yüzün aşırı ısınmasına neden olur. Bu da cildin asit ve su dengesini bozar. Bu durum da cilt egzamasına zemin hazırlar. Bunun dışında buhar verdikçe cilt gözenekleri daha çok açılmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder