8 Mayıs 2015 Cuma

Mevsim Değişikliğinden Cildiniz Etkilenmesini Önleyin!






Vücudumuzu dış etkenlerden koruyan en fazla çevresel olumsuzluklara maruz olan cildimizin değişen hava sıcaklıkları ile birlikte bakımının yapılarak güzel görünümün korunması elbette çok önemlidir. Uzmanlarında önerdiği elimize geçen her fırsatta cildinize bakım yaparak istediği nemi sağlayabilirsiniz.
      Baharda cilt bakımı için tavsiyeler mevsim değişikliğinden kaynaklanan olumsuz etkileri gidermenizi sağlayacak püf noktalarını içermektedir. Baharın gelmesi ile birlikte aniden değişen hava sıcaklıkları cildinizde olumsuz etkiler yaratırken bunun yanında rüzgâr, yağmur ve nem gibi etkilerde hassas teninizin sorun yaşamasına neden olabilir. Bu aylarda cildinizin renginin daha donuk hale gelmesi sizin güzelliğinize gölge düşürecektir. Hava sıcaklıklarındaki ani değişmeler nedeni ile kılcal damarlar kan akışını artıracak (Kişinin yaşam standartlarına göre bu değişebilir) bu da sizin cildinizde istemediğiniz görünüme neden olacaktır.

Cildinizi baharla birlikte gelen olumsuz etkilerden korumak için öncelikle su tüketiminizi arttırmanız uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir. Vücudumuza farklı faydaları olan suyun bu aylarda fazla tüketimi cildinizin kurumasına engel olmanızı sağlayacak çarelerden biri olacaktır. Cilt bakımını mutlaka yapmanız ve kesinlikle ihmal etmemenizde bu dönemde yapılması gerekenler arasında yer almaktadır. Yaz aylarında kullandığımız güneş kremlerinin baharda da kullanılması cildinizin güneşin verdiği olumsuz etkilerden korunmasını sağlayacaktır.


 Bu aylarda cildinizin bakımı içinde meyve ve sebze tüketimine ağırlık vermeniz önerilmektedir. Bu süreçte doğal meyve maskeleri de sizin arzuladığınız güzelliği kazanmanız için faydalı olacaktır. Cilt temizliğinin günlük olarak yapılması ve makyajla yatılmaması da uzmanlar tarafından tavsiye edilen uygulamalar arasında yer almaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder