17 Mayıs 2015 Pazar

SELÜLİTE NEDEN OLAN YİYECEKLER



Fastfood besinler ve hazır gıdaların donmuş yağ oranları oldukça yüksektir. Donmuş yağların ise selülit oluşumunu arttırdığı klinik çalışmalarda gözlemlenmiştir. Bu nedenle donmuş yağ oranı yüksek olan besinler tüketmemeye özen gösterilmelidir.

Salam, sucuk, sosis gibi besinlerin yağ içeriği çok yüksektir. Bu tür besinler de selülit oluşumunu arttırdığından dolayı mümkün olduğunca az tüketilmelidir.
Aşırı miktarda şeker ve tuz tüketimi ödeme neden olduğundan selülit oluşumda etkisi büyüktür. Bu nedenle şeker ve tuzdan mümkün olduğunda uzak durulmalıdır. Yüksek miktarda tuz içeren; turşu, maden suyu, konserve gibi besinler çok fazla tüketilmemelidir.

Tereyağı, margarin gibi katı yağlar tüketilmemelidir. Bunların yerine daha sağlıklı olan zeytinyağı, Ayçiçek yağı, mısırözü yağı, kanola yağı gibi daha sağlıklı yağlar tercih edilmelidir. Kullanılan yağ miktarı vücudun yağ ihtiyacını karşılayacak düzeyde olmalıdır.
Kızartma gibi yanlış pişirme yöntemleri yerine fırında pişirme, ızgara, haşlama gibi yöntemler tercih edilmelidir.
SELÜLİTE OLUMLU ETKİSİ OLAN BESİNLER
Muz, karpuz, portakal, avokado gibi meyveler ve patates, bezelye türü potasyum içeriği yüksek olan sebzelerin tüketimine önem verilmelidir.
Meyve sebzelerin bolca tüketimi de selülitler üzerinde olumlu sonuçlara yol açabilir. Bu nedenle potasyum oranı yüksek sebzelerin bolca tüketilmesine özen gösterilmelidir.
Kuru baklagillerin selülitler üzerinde olumlu etkisi olduğundan en az haftada 2 kez kuru baklagil tüketilmelidir.

Östrojen etkisi ile soya, selülitlerden koruyucu etki göstermektedir.
Ananasın içeriğindeki enzimler vücutta yağ depolanmasını önlediğinden ananasın bol miktarda tüketilmesine özen gösterin.
Maydanoz, kuşburnu, yeşilbiber roka gibi C vitamini açısından zengin besinleri bol miktarda tüketebilirsiniz.
Soğan ve sarımsak, kan basıncı ve kan dolaşımında olumlu etkisi olduğundan bu besinleri bolca tüketmeniz, selülitlere karşı koruyucu etki gösterecektir.

Balıklarda özellikle somon balığında bulunan Omega 3, dolaşımı olumlu yönde etkilediğinden selülitlere karşı koruyucu etki göstermektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder