9 Mayıs 2015 Cumartesi

YÜZ TEMİZLİĞİNDE YAPILAN YANLIŞLAR


Cilt tipine uygun olarak tercih edilmeyen temizleyici ürünler ciltteki faydalı yağların azalmasına ve hücrelerin yok olmasına sebep olmaktadır.
Cildinizi çok sık yıkamak cildin yağ salgısının artmasına neden olur ve cildin yağlanmasını hızlandırır. Günde 2 kez yüzünüzü yıkamak yeterlidir. Makyaj yapmadıysanız veya aşırı terlemediyseniz akşamları yatağa yatmadan önce sadece losyon ile temizleyin ve ılık su ile yüzünüzü durulayın.


Sıcak suyla cildinizi yıkamak cildinizin dengesini bozar ve ciltte kuruluğa sebep olur. Ciltte bulunan sebum, yüzünüzü sıcak suyla yıkadığınızda kuruluğa karşı önlem olarak daha fazla salgılanır  ve cildiniz aşırı yağlanmaya maruz kalır.
Çok sık peeling yapmak cildinizin kuruluk ve tahrişe maruz kalmasına sebep olur. Bu nedenle  haftada en fazla 2-3 kez peeling yapmalısınız.
Cildinizi sabunladıktan sonra cildinizi iyice durulamalı ve temizleyici kalmamasına özen göstermelisiniz.
Aldığınız yüz temizleyici ve nemlendirici ürünlerin içerisinde renklendirici, koku verici ve sentetik koruyucu (paraben) olmamasına özen gösterin. Ayrıca sodyum loril sülfat gibi maddeler de cildinizi tahriş edebilir ve alerjik reaksiyonlara neden olabilir.
Yüzünüzü kurularken havluyla bastırarak silmek yerine nazik tampon hareketleri ile nemi almaya çalışın. Havluyu bastırarak kurularken cildinizin esnekliğine zarar vermiş olursunuz.
Nemlendiricileri yüzünüz kuruduktan sonra değil hafif nemliyken uygulayın. Nemli cilt nemlendiricileri daha kolay emer.
Farklı farklı ürünler alıp bir kullanımda bir etki beklemeyin. Her kullandığınız ürünün faydasını görmek için zamana ihtiyaç vardır.

Cildinizi temizlemek için kullandığınız yağların doğal ve kaliteli olmasına özen gösterin. Dikkatsizce alınan yağlar cildin yapısını bozmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder