6 Haziran 2015 Cumartesi

GENİŞLEMİŞ GÖZENEKLER VE SIKILAŞTIRMA


Gözenekler hormonlara ve sebum üretimine bağlı olarak özellikle ergenlik döneminde genişlemektedir.

Bu nedenle genişlemiş gözeneklere karşı ergenlik döneminde bakım uygulanmaya başlanmalıdır. Ciltteki sebum üretimini dengeleyen ürünler, özellikle fazla yağın ciltten atılarak gözeneklerin açılmasını sağlayacak temizleyiciler (su/jel/köpük formda) kullanılmalıdır. Yağlanmanın azaltılması, kontrol altına alınması ile gözenekler daha sıkı görünecektir.


Gözenek genişlemesi, yağlı, karma ve akneli ciltlerde aşırı sebum üretimine bağlı olarak görülmektedir. Kuru ciltlerde ise ergenlik döneminde gözenek sıkılaştırıcı önlemler alınmadığından ileriki yaşlarda genişlemiş gözenek sorunu oluşabilmektedir.
Genişlemiş gözenekler için cilt iyice ve yeterli miktarda temizlenmeli, gözeneklerdeki yağları arındırıcı tonik-losyon gibi yağ içermeyen ürünler kullanılmalı ve maske uygulamasına özen gösterilmelidir. Peeling uygulamaları da ciltteki tıkanmış gözeneklerin açılmasında ve sıkılaştırılmasında oldukça etkili olmaktadır. Bu nedenle haftada bir peeling uygulaması yapmanız, cildinize rahatlık kazandıracak, tıkanmış gözeneklerinizin açılmasını sağlayacaktır.
Genişlemiş gözeneklere sahip olan kişiler, makyaj ürünlerinde de gözeneklerin tıkanmasına sebep olmayacak nitelikte ürünler kullanmalı, özellikle mineral makyaj ürünlerini tercih etmelidirler.


Gözenek sıkılaştırmada kullanıcı yorumlarına göre en etkili ürün markaları; Perricone MD, DDF, Clarins, La Roche Posay ve Bioderma’dır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder