28 Haziran 2015 Pazar

LİMONUN CİLDE FAYDALARI


Cildi aydınlatır


Eğer cansız ve mat bir cildiniz varsa ya da koyu renk lekelere sahip bir cildiniz varsa limonu sabahları yüzünüzü yıkadığınız suya bir kaç damla limon ekleyerek doğal aydınlatıcı ve parlatıcı ürün olarak kullanabilirsiniz.

Dişleri beyazlatır


Limon suyu ve karbonatı karıştırarak diş macunu elde edebilir, dişlerinizi beyazlatmada kullananilirsiniz.

Ciltteki fazla yağı emer


Yağlı ve siyah noktalı bir cilde sahipseniz, limon cildinizdeki yağı emen doğal bir üründür. Bir parça pamuğa bir kaç damla limon suyu sıkarak tonik gibi cildinizi temizleyebilirsiniz. Yarım limon suyunu bal ile karıştırıp siyah noktalı bölgeye uygulayarak 5 dakika bekleyin ve ardından soğuk su ile durulayarak siyah noktalarınıza veda edin.

Saçın rengini açar



Saç renginizi açmak yıpratıcı kimyasallar yerine limonu tercih edebilirsiniz. Limon suyunu saç bakım spreyinize ekleyerek saçlarınıza püskürtün ve güneşe çıkın. Bir süre sonra doğal gölgelerinizin oluştuğunu fark edeceksiniz.

Tırnakları güçlendirir

Sürekli aseton ve oje kullanımı ile tırnaklar güçsüzleşir. Bir yemek kaşığı zeytinyağına bir kaç damla limon  ekleyin ve karıştırın. Bu karışımı tırnaklarınıza sürerek eldiven giyip yatın. Sabah kalktığınızda yumuşacık ve güçlenmiş tırnaklara sahip olacaksınız.


Kuru ve Akneli cildin dostudur


Kuru saç derisi için limon suyu, bal, zeytinyağı ve hindistancevizi yağını karıştırıp saç diplerine sürün. 10 dakika bekletip yıkayın. Daha yumuşak bir cilt elde etmek için ve akneler için ise bir parça limonu yatmadan önce cildin problemli bölgelerine sürerek 3-5 dakika sonra yıkayabilirsiniz. (akne tedavisi uyguluyorsanız veya yaraya dönüşmüş aknelere sahipseniz denemeyiniz.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder