13 Temmuz 2015 Pazartesi

CİLT BAKIMINDA KURULUĞA SEBEP OLAN HATALAR


·         Cilt bakımında en sık yapılan hatalardan biri yüzü çok sık yıkamaktır. Cilt kendi yağını tolere etmeden tekrar edilen yıkamalar cildin kurumasına neden olur. Cildinizi günde 2 kez yıkamanız ve günlük nemlendirici kreminizi uygulamanız cilt kuruluğunu önlemede önemli bir adımdır.

·         Sık yapılan diğer hata da buhar banyosudur. Buhar banyosu yüzün aşırı ısınmasına neden olur, bu da  cildin asit ve su dengesi bozar. Tüm bunlar da egzamaya neden olabilir. Ayrıca cildi buhara maruz bıraktıkça gözenekler daha fazla açılmaktadır.
·         Cilt tipinize uygun cilt temizleyicileri kullanmalısınız. Doğal içerikli sabun içermeyen barlar veya cildinizin nemine ve yağına uygun cilt temizleyicileri cilt kuruluğuna sebep olmayacaktır.

·         Nemlendirici seçiminde de cildinize uygun nemlendirici tercih etmelisiniz. Aksi halde cildiniz yağlanma veya kuruluğa maruz kalabilmektedir.
·         Cilt yaşlanmaya başladıkça cilt kuruluğu artmaktadır. Bu nedenle 25-30 yaşlarından itibaren günlük bakımınızda nemlendiricinizi eksik etmemelisiniz. Bunun yanı sıra çok ince olan boyun derisi de çabuk kırışmaktadır. Bu nedenle yüzünüz için kullandığınız nemlendiriciyi nazikçe masaj yaparak boynunuza da kullanmalısınız.
·         Ve tabiki gözler… Göz çevresi hassas cilt dokusu nedeniyle kırışıklıkların ilk gözlemlendiği bölgedir. Bu nedenle 25-30 yaşlardan itibaren yaşınıza uygun olmak kaydıyla göz çevresi nemlendiricilerini parmak uçlarınız yardımıyla masaj eşliğinde uygulamalısınız.
Bunun yanı sıra cildiniz gibi göz çevrenizi de çok sık temizlememenizde yarar var. Göz temizliğiniz için kullandığınız ürün, cilt temizliğinizle aynı olmamalıdır. Çünkü göz çevresi bildiğiniz üzere çok daha hassas bir yapıya sahiptir. Cildinizle aynı temizleyici ürünü kullanmak göz çevresinde kuruluğa ve kırışıklıklara neden olabilir.
·         Cilt sağlığı için en önemli şartlardan biri de sağlıklı ve düzenli beslenmektir. Sağlıksız ve kötü beslenme tüm vücudu olumsuz etkilediği gibi cildinde hızlı yaşlanmasına sebep olmaktadır. İhtiyacınız olan tüm vitaminleri yeteri kadar almanız gerekmektedir. Bu nedenle dengeli ve sağlıklı beslenmeye özen göstererek su tüketiminizi de yeteri kadar yapmalısınız.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder