3 Temmuz 2015 Cuma

CİLT TİPİNE GÖRE NEMLENDİRİCİ SEÇİMİ




Nemlendirici ürünler sağlıklı cildin olmazsa olmazlarıdır. Cildin nem dengesini koruyarak su kaybını önlemektedirler. Cildi besleyerek sağlıklı görünmesine yardımcı olmaktadırlar. Cilt kuruluğunu, dolayısı il beraberinde oluşabilecek kızarıklık, tahriş ve kaşıntıyı engellemektedirler. Spf özellikli olanlar ise artı olarak cildi güneşin zararlı etkilerinden korumaktadırlar. Tabiki cilt tipine göre doğru nemlendirici kullanıyorsanız…



Normal ve karma ciltler:

Normal ciltler hafif nemli yapıda olduğundan nemlendirici tercih ederken krem veya losyon formlu nemlendiricileri tercih edebilirler. Ürün formunun farklı olması ciltte kusma, yağlanma, parlama gibi sorunlara neden olmayacaktır. Ciltlerini temizleyip tonikledikten sonra normal ciltler için geliştirilen nemlendirici ürünleri tercih edebilirler.
Karma ciltler daha problemli yapıya sahip ciltlerdir. Ürün formunun veya ürün tipinin yanlış seçilmesi ciltte aşırı yağlanmaya, parlamaya neden olabilmektedir. Karma cildin en belirgin özelliği t bölgesinin yağlı olmasıdır. Bu nedenle nemlendirici seçiminde yoğun nemlendirici özellikte ve yoğun krem formunda ürünler kullanılması cilt tarafından kolay emilim gerçekleştirilmesini engeleyebilir. Yağlı nemlendiricilerden uzak durulmalıdır. Aksi halde parlama ve yağlanma yaşanması kaçınılmazdır.

Yağlı ve sivilceli ciltler için:

Yağlı ve sivilceli ciltlerde ilk bilinmesi gereken nokta; yağlı ve akneli ciltlerin de nemlendirilmeye ihtiyacı olduğudur. Yağlı ve sivilceli ciltler de nemlendirilmelidir aksihalde aşırı nemsiz kalan cilt, fazla sebum üretimine neden olacaktır.
Bu tür ciltler, nemlendirici tercih ederken yağ içermeyen oil-free nemlendiriciler tercih etmelidirler. Bu tür ürünlerin içerisinde kil, pudra veya polimer bulunmakta ve aşırı sebum oluşumunu engelleyerek ciltteki fazla yağı emmektedirler.
Bunların yanı sıra cildi nemlendirerek aynı zamanda söz konusu ciltlerde görülen parlama ve sivilce oluşumu, pürüzlü yapı gibi cilt kusurlarını düzelten nemlendiriciler de tercih edebilir, cildinizin daha kısa sürede sağlıklı görünümüne kavuşmasına yardımcı olabilirsiniz.
Ancak şu da unutulmamalıdır ki eğer sivilce giderici ürünler kullanıyorsanız mutlaka yağsız özellikte güneş koruyucu ürününüzü de kullanmalısınız.
Ayrıca losyon tarzında nemlendiriciler seçerseniz, yağlı veya akneli cildiniz tarafından ürün daha kolay cilde nüfuz edecektir.

Kuru ciltler için:

Kuru ciltler, nemlendiriciye diğer cilt tiplerine oranla daha fazla ihtiyaç duymaktadır. Kuru cilde sahipseniz kuru ciltler için nemlendirici kremlerin yanı sıra besleyici doğal yağları da kullanabilirsiniz.
Çok kuru ve hassas bir cildiniz varsa kızarıklık, tahriş ve kaşıntı gibi sorunlar da yaşıyorsanız onarıcı-yumuşatıcı özellikteki nemlendiricileri veya yoğun özellikteki nemlendiricileri tercih etmeniz cildinizin ihtiyacı olan neme daha kolay kavuşmasını sağlayacaktır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder