28 Temmuz 2015 Salı

PRATİK MAKYAJ HİLELERİ

   Kedi gözü yapmak için küçük bir kartı gözünüzün ucuna koyup daha kolay yapabilirsiniz.
·         Nane yağını ve rujunuzu karıştırıp sürerseniz dudaklarınız daha dolgun görünecektir.
·         Dudak balmınızı dudağınıza sürdükten sonra rujunuzu üstüne sürerseniz daha dolgun görünüm elde edeceksiniz.

13 Temmuz 2015 Pazartesi

CİLT BAKIMINDA KURULUĞA SEBEP OLAN HATALAR


·         Cilt bakımında en sık yapılan hatalardan biri yüzü çok sık yıkamaktır. Cilt kendi yağını tolere etmeden tekrar edilen yıkamalar cildin kurumasına neden olur. Cildinizi günde 2 kez yıkamanız ve günlük nemlendirici kreminizi uygulamanız cilt kuruluğunu önlemede önemli bir adımdır.

·         Sık yapılan diğer hata da buhar banyosudur. Buhar banyosu yüzün aşırı ısınmasına neden olur, bu da  cildin asit ve su dengesi bozar. Tüm bunlar da egzamaya neden olabilir. Ayrıca cildi buhara maruz bıraktıkça gözenekler daha fazla açılmaktadır.
·         Cilt tipinize uygun cilt temizleyicileri kullanmalısınız. Doğal içerikli sabun içermeyen barlar veya cildinizin nemine ve yağına uygun cilt temizleyicileri cilt kuruluğuna sebep olmayacaktır.

3 Temmuz 2015 Cuma

CİLT TİPİNE GÖRE NEMLENDİRİCİ SEÇİMİ




Nemlendirici ürünler sağlıklı cildin olmazsa olmazlarıdır. Cildin nem dengesini koruyarak su kaybını önlemektedirler. Cildi besleyerek sağlıklı görünmesine yardımcı olmaktadırlar. Cilt kuruluğunu, dolayısı il beraberinde oluşabilecek kızarıklık, tahriş ve kaşıntıyı engellemektedirler. Spf özellikli olanlar ise artı olarak cildi güneşin zararlı etkilerinden korumaktadırlar. Tabiki cilt tipine göre doğru nemlendirici kullanıyorsanız…