8 Mart 2016 Salı

Portakal ve Ötesi

Portakal


Kış mevsiminin vazgeçilmez meyvesi portakal :) Sadece C vitamini bakımından değil aynı zamanda da B vitamini, potasyum, kalsiyum, magnezyum da içeriyor. Lifler, organik asitler ve şeker açısından da oldukça zengindir. Kabuk kısmının altında sarı ya da kırmızı renkte bol sulu ve dilimli olan özü bulunmaktadır. Kabuklarından portakal esansı, çiçeklerinden ise portakal çiçeği esansı elde edilmektedir. Meyve olarak tüketilmesinin yanı sıra reçel ve konservesi de yapılan portakal ayrıca ilaç sanayisinde de kullanılmaktadır.
Portakal Cildi Nemlendirir: Portakalda bulunan doğal yağlar cildi nemlendirmek için kullanılabilir. Özellikle kuru ciltlerde meydana gelen sorunlara karşı bakım sağlar. Cildin sarkmasının önüne geçer. Yaşlanmayı geciktirmeye yardımcı olur. Cildi besler ve tazeler. Özellikle sigaranın ciltte yarattığı hasarı azaltır.

Portakal Suyu Saç Sağlığını Korur: Portakal suyuna bir miktar bal karıştırarak şampuanıda kullanmak suretiyle 5-10 dakika saçlarınıza uygulayın . Bu işlem saçlarınıza doğal bir parlaklık kazandırırken aynı zamanda saçları besleyecektir.
B ve C vitaminleri açısından zengin olan meyvenin hem yemesi zevkli hemde suyunu sıkıp içmekte oldukça keyif verici. Günlük yaşantınızda sık sık yapmalısınız.. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder