3 Haziran 2015 Çarşamba

AKNE İLE İLGİLİ SORULAR


20'li yaşların sonundayım ve hala aknem var
Ergenlik sivilceleriyle yetişkinlik sivilcelerinin temel sebebi aynıdır: cildin aşırı yağlanması ve bakteriler temel nedendir. Hormonlardaki değişiklikler, hamilelik ve mensturasyon yağ üretimini tetikleyebilmektedir.
Yüzümü sık sık yıkamama rağmen siyah nokta ve akne sorunu yaşıyorum
Cildinizi sürekli yıkamak siyah nokta sorununun çözümü değildir. Günde iki kez ılık suyla yüzünüzü yıkayın ve temizleyici tonik uygulayın. Akne ve siyah noktalarınız için ve cildinizin nem seviyesi için yeterli olacaktır.
Makyaj akneye sebep olur mu?
Makyaj malzemeleri gözeneklerin kapanmasına neden olabilmektedir. Bu nedenle yağsız makyaj ve cilt bakım ürünlerini tercih etmek önemlidir. Örneğin krem fondötenler yerine pudra kullanılabilir ya da mineral makyaj ürünleri tercih edilebilir.

Çikolata aknenin tetikleyicisi midir?
Çikolata, şeker ve yağlı yiyeceklerin doğrudan akneye neden olduğuna dair bilimsel bir kanıt mevcut değildir. Ancak bazı gıdaların akne oluşumunu tetiklediği de bilinmektedir.
Akne dışındaki durumlarda da zararlı olan şekerli ve yağlı besinler yerine taze meyve ve sebze tüketimini tercih etmenizde fayda vardır.

Akne için en etkili tedavi yöntemi nedir?
Akne tedavisinde yaygın olarak kullanılan ilaçlar benzoil peroksit, salisilik asit veya alfa-hidroksiasit içermektedir.  A vitamini içeren retinoidler de kıl köklerinin kapanmasını önlemektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder